top of page
  • Foto del escritorAinoa Soler

L'escola Ramon Fuster

A l'exposició Paraules que Escolten; Bellaterra, Març 2024



Aquest dijous 21 de març i divendres dia 22 de març, l'exposició Paraules que Escolten ha rebut una visita molt especial. Es tracta dels alumnes de segon de primària, de l'Escola Ramon Fuster.


De vegades, com diu una de les poesies que formen part de l'exposició, ens "creiem que sols els artistes creen; però en realitat, tots nosaltres creem, a cada instant, a cada decisió que prenem".

I així ens ho han demostrat avui, els i les alumnes de primària. Exemple de creativitat innata!


En arribar a la exposició, hem pogut compartir un petit col·loqui sobre el sentit de l'art. I també sobre el sentit mateix, de compartir. Per exemple, en espais com les exposicions. Els alumnes han respost amb genials idees, a la pregunta: "Què ens enduem a casa, després de visitar una exposició?" Són les ganes de pintar, de crear, d'escriure, de compartir i explicar l'experiència viscuda? Què ens enduem? Inspiració? Motivació? Idees?


Tot seguit, hem navegat de la mà de la imaginació per l'univers de les PARAULES i d'aquest curiós verb, tant senzill i alhora tan especial, al que anomenem ESCOLTAR. Com qui no vol la cosa, la sala s'ha convertit en un diàleg participatiu i present, i en el que explorar conjuntament aquests dos conceptes o idees: la paraula i l'escolta. La comunicació.


Els colors, les línies, els volums i les formes, i els quadres exposats que en tot moment ens han acompanyat, ens han ajudat a hissar les veles i endinsar-nos un xic més encara, al món dels somnis. Al món de les imatges poètiques, que cadascú duem dins nostre. I hem acabat l'activitat amb un petit tast, del que significa viure el procés creatiu: agafant un full en blanc, i transformant-lo en la nostra petita i preciosa obra d'art. Amb res més que un grapat de colors, i la nostra pròpia creativitat.


No hem volgut marxar, sense abans compartir amb la resta de la classe, el que ha significat aquesta experiència per a nosaltres. I per uns instants, hem pogut viure també, l'aventura d'explicar, d'exposar i de compartir, la nostra petita obra d'art, enfront d'un públic ben entregat.


Tot plegat, aquest vespre, els quadres de l'exposició, de ben segur que han recordat amb goig totes aquelles paraules, que els i les nenes de l'escola Ramon Fuster, els han regalat aquest matí.


De vegades, què màgic és, el regal de poder compartir.

De sentir-se escoltat.

I d'escoltar.

Paraules que Escolten.


Gràcies a tot l'alumnat, i a tot el professorat, que heu fet possible l'aventura d'avui.

Gràcies per escoltar.

I sobretot, per crear escoltant, el vostre propi esclat.

Emoció, llum i color,

en un sol pinzell, tot agermanat.


Ainoa Soler

Divendres 22 de març del 2024, Bellaterra.


 

Per a visitar l'exposició, si encara no ho heu fet, us esperem a les properes visites comentades: https://www.ainoasoler.org/post/les-visites-a-l-exposici%C3%B3



Valoració de l'Escola RAMON FUSTER, desprès de participar als tallers (2024)

"Des de l’Escola Ramon Fuster considerem que l’educació artística ha de contribuir a arrelar l’alumnat a la seva terra i al seu entorn. És per aquest motiu que al llarg de l’etapa d’educació primària, com a mínim un cop l’any, aprofitem per visitar alguna exposició. De vegades tenim la sort de poder gaudir del patrimoni d’artistes amb projecció internacional però en altres ocasions visitem petites exposicions d’artistes locals. En aquest sentit, avui hem visitat l’exposició de l’artista Ainoa Soler “Paraules que escolten” al centre cívic de Bellaterra.

Ha estat una visita molt enriquidora des de tots els punts de vista. Només el fet de visitar una exposició ja suposa un aprenentatge en sí mateix però si a més a més, com és el cas d’avui, tenim l’oportunitat de compartir l’experiència amb l’artista, l’aprenentatge es multiplica. Els i les alumnes han après com les paraules poden esdevenir font d’inspiració i com, quan de vegades ens costa explicar el què sentim, l’art pot ser un magnífic recurs per acompanyar o, fins i tot, substituir les paraules.

L’Ainhoa és una artista amb ànima, sensible i amb calidesa encisadora. Des del primer moment, amb la seva veu i els seus gestos ha captat l’interès dels infants. Com no podia ser d’una altra forma, escoltant les paraules dels nens i les nens i donant valor a cadascuna de les seves intervencions, ha anat construint amb ells un diàleg que els ha portat a reflexionar sobre la creativitat, la llibertat, les emocions, l’art, els pensaments i la necessitat de compartir.

L’experiència però no ha acabat aquí ja que en arribar a l’escola hem seleccionat dos poemes de l’Ainoa i, individualment o per parelles, els i les nostres artistes han fet la seva pròpia interpretació dels versos. Ciutats encisadores i multiculturals, mons per descobrir, camins per fer plegats, camins que se separen i decisions que hem de prendre... Les aules s’han omplert d’emocions, pensaments, colors, textures i creativitat."




22 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Commentaires


bottom of page