top of page
Foto del escritorAinoa Soler

Espai Familiar - VALLDOREIX

Amb la cooperativa La Rural de Collserola




Un espacio para atender a la pequeña infancia, ofreciéndole a cada familia un soporte para la crianza y la educación de sus hijxs en compañía, haciendo tribu, en un entorno tranquilo y seguro. 

 


Us hi esperem!!!

Comencem a l'octubre :-)



La cooperativa La Rural de Collserola proposa aquest espai de trobada, famílies, joc lliure i natura.

A l'octubre comença el trimestre de tardor, durant el qual, cada dimecres a la tarda, s'ofereix aquesta proposta.


Si creus que coneixes alguna família a qui pugui interessar, o la vostra pròpia família esteu interessats en venir, escriviu-nos un correu a ateneurural@gmail.com.

També us convidem a compartir la informació amb els vostres contactes i amistats.


Ens veiem a l'octubre :-)


Ainoa



 


Espai Familiar

Coneix el projecte




A qui va adreçat?

A famílies amb nens i nenes a partir dels 24 mesos.



Quin és el calendari per aquesta tardor?

Cada dimecres de 16:30 a 18:30, a la Rural de Collserola.

Del dimecres 2 d’ Octubre al 18 de Desembre.



Què és l'Espai Familiar?

Un espai i un temps per a fomentar, incentivar i preservar el joc lliure i espontani a la natura.

Oferint a cada família un suport per a la criança i l'educació dels nens i nenes, fent tribu, compartint i gaudint dels beneficis de l'entorn i la temporada que ens envolta.



Què farem?

Amb la proposta de l'Espai Familiar, volem incidir en la millora de la qualitat de vida dels infants i de les famílies, atenent les necessitats que vagin sorgint, tant les individuals com les col·lectives.

Farem excursions, compartirem xerrades entre les famílies mentre els infants gaudeixen, juguen i es mouen lliurement,... i com a guia orientativa, proposem la següent:


  • A cada trobada farem una entrada flexible i relaxada, donant un marge de temps entre les 16:30h i les 16:50h per anar arribant. Aleshores, iniciarem l'espai amb un cercle en el que saludar-nos i explicar com estem.


  • El cercle de benvinguda és un moment bonic per veure'ns, reconèixer-nos i començar la trobada. Potser fem alguna cançó, expliquem alguna anècdota i compartim si tenim ganes alguna proposta en concret. Aquest espai ens dóna l'oportunitat de treballar habilitats de diàleg, com ara escoltar, guardar torn de paraula, intercanviar vivències, arribar a objectius comuns...


  • A partir d'aquest moment començarà el joc lliure. Els materials estan a la vostra disposició per a quan els pugueu necessitar. Busquem sempre materials de qualitat i el menys estructurats possible.


  • Durant la tarda podran anar sortint oportunitats que ens donaran peu a treballar habilitats personals com reconèixer emocions i afavorir l'espai per expressar-les, hàbits per a l'autonomia de cada persona i també tindrem oportunitats de treballar la resolució de conflictes, les normes de convivència a l'espai i la cooperació.


  • A les 18:15 ens trobarem de nou per fer un cercle de tancament, on es podran explicar contes, cantar cançons, compartir experiències del dia i fer propostes per a la trobada següent.


Creiem que cada família es pot gestionar durant la tarda per decidir quan vulguin menjar el berenar.



Qui ens acompanyarà?

A cada trobada comptem amb la presència d'Ainoa Soler, qui investiga i treballa amb diferents disciplines corporals com la dansa, Dalcroze, Laban i Feldenkrais, unint la seva vocació docent i pedagògica amb la seva curiositat i exploració artística i creativa.



Què cal portar?

Demanem que per a cada trobada els nens i nenes portin una motxilla amb:

  • Un berenar, evitant el sucre refinat.

  • Una ampolla d'aigua (que no sigui de plàstic, preferiblement, que es podrà emplenar a l'espai).

  • Roba adequada a la temporada en què estiguem i de recanvi suficient.

  • Els dies de pluja obligatori impermeable i botes d'aigua. Per als adults també!



Algunes orientacions per als adults

Durant les trobades volem cuidar que l'espai sigui principalment per als infants que hi participen, així que demanem als acompanyants que es tingui en compte els següents punts:


  • El to de veu: tenir cura del to de veu per interferir el mínim possible en els seus jocs, així que si els adults volem mantenir converses, buscarem un espai apartat de la zona de joc. Si volem comunicar-nos amb ells, ens apropem on siguin, evitant cridar o cridar l'atenció des de lluny, buscant sempre el contacte visual i col·locant-nos a la seva altura.


  • Demanem que sigui un espai sense mòbils o aparells digitals (Si en algun moment necessiteu utilitzar el mòbil, podreu fer-ho fora de l'espai de joc).


  • Demanem que no es facin fotografies. Si les famílies no demanen el contrari, nosaltres anirem fent algunes fotografies per enviar-les a les famílies i fer-les servir en xarxes. Sempre evitant que es reconeguin els infants.


  • Demanem el compromís i el pagament trimestral per consolidar i mantenir el grup.



 

Nuestra finalidad es incidir en la mejora de la calidad de vida de lxs niñxs, promover sus derechos y atender sus necesidades en cada encuentro, así como trabajar sus relaciones vinculares y estar de apoyo en sus procesos de autonomía.


Ayudamos a identificar y entender las necesidades emocionales y cognitivas a la vez que consolidamos un vínculo positivo favoreciendo el crecimiento personal de cada persona.


Nuestra intención es acoger y cuidar a cada familia, fomentar el intercambio de experiencias, fortalecer la confianza, reflexionar sobre las diferentes miradas educativas y de crianza, compartir las dudas, angustias, ilusiones, alegrías, así como las posibles dificultades que puedan ir surgiendo en los encuentros.

20 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page