top of page
IMG_20220902_144155.jpg

RECOMANEM

Propostes per a explorar

SOM CAVALL.JPG

CLUB DE LECTURA
Els amics de la Llàgrima

La lectura, la reflexió compartida, els debats, l'intercanvi d'idees i de pensaments, l'escolta de nous punts de vista, l'enriquiment mutu que sorgeix quan ens dediquem temps per a compartir, créixer i aprendre plegats...

Aquestes són algunes de les vessants que més apreciem del nostre Club de Lectura Els Amics de la Llàgrima. Fundat a Sant Cugat del Vallès, gràcies a la iniciativa d'en Ferran Folch Blanch. Si tens ganes de participar-hi, no ho dubtis! Escriu-nos!

 

DADES DE L'ACTIVITAT
Si vols més informació sobre les poperes trobades del club de lectura, o propostes per a fer-nos, pots escriure'ns a: ainoasoler@yahoo.es

PARLEY FOR THE OCEANS
Tens ganes de fer alguna cosa
per ajudar als oceans?

 

Potser alguna vegada t'has preguntat si està a les teves mans fer alguna cosa per ajudar als oceans? Si hi ha quelcom que tu puguis fer per canviar el rumb actual de contaminació, destrucció i malbaratament de la vida marina i el fons oceànic?

Si és així, t'animem a que posis fil a l'agulla, i no deixis passar un dia més, sense fer el primer pas. Hi ha moltes iniciatives i campanyes que et poden ajudar. Nosaltres te'n recomanem una, però segueix buscant. I creant! Potser d'aquí un temps, aquí trobes recomanada la teva pròpia iniciativa. Endavant! Acompanyem als oceans.

DADES DE L'ACTIVITAT

Pots saber més sobre la iniciativa Parley for the Oceans, al web del projecte: https://takeaction.parley.tv/

065600.jpg

ESPIRITUALITAT
Inspiració des de la Comunitat Findhorn Foundation
 

my colour.jpg

L'escolta al nostre sentir interior, la realització que experimentem quan ens trobem a la naturalesa, la pau d'una estona de silenci, o la inspiració que els guies elementals ens poden regalar, són algunes de les aproximacions a l'espiritualitat que ens proposa la Comunitat Espiritual Findhorn Foundation, situada a les Highlands Escoceses.

Des d'on siguis, si tens ganes de connectar amb la seva visió i escoltar les seves propostes, pots trobar diferents recursos al seu web, entre els quals hi descobriràs des de estades d'uns dies, una setmana, o un mes; fins a reflexions i pensaments que en forma d'escrits, poden inspirar el nostre dia a dia, allà on estiguem.

DADES DE L'ACTIVITAT

A continuació trobaràs el link per accedir a la secció de recursos i inspiració de la pàgina web de la Comunitat Escocesa Findhorn Foundation. T'animem a que exploris tot el seu web!  https://www.findhorn.org/inspiration/

SACRED EARTH, SACRED SOUL
Un llibre per a tenir ben a prop
 

Sacred Earth, Sacred Soul, de John Philip Newell (2021) és un llibre on es recupera la visió del món celta sobre la espiritualitat, el respecte vers totes les formes de vida, la llibertat, i la confiança plena en la llum que tots duem dins. Un llibre molt inspirador i ple d'aquesta saviesa, que no ens omple, sinó que ens desperta. 

Un llibre que, amb un llenguatge accessible i proper, ens parla amb les veus de persones que des de l'antiguitat, han anat deixant les llavors al món, per a una nova forma d'entendre la vida i les relacions. Una nova forma, que ara, tal volt necessita cantar la seva cançó.

DADES DE L'ACTIVITAT

En el següent enllaç trobareu podcasts amb reflexions i pensaments. Així mateix, us convidem a que doneu un cop d'ull a totes les propostes que ofereix la pàgina web Earth & Soul: https://www.earthandsoul.org/podcasts

NCL39320.JPG

Douce Coop, by James Turrell

GAIA EDUCATION
Una formació per a la regeneració i la transformació
 

96f670_98f3e32ffe974504b25f38218b26f118~mv2.jpg

A cops, sentim que ens falten eines; que ens falta conèixer. Que ens falta trobar-nos amb altres persones que sentin com nosaltres. Que tinguin ganes de cuidar el planeta terra. De regenerar. De crear formes de vida respectuoses i sostenibles. 

Per aquests moments, la xarxa educativa Gaia Education és un projecte molt més que interessant! Connecta a estudiants d'arreu de planeta, i ens ofereix eines i recursos d'allò més inspiradors.

No estem sols. Som molts els que creiem, que una nova forma d'entendre les relacions, existeix, i és possible.

DADES DE L'ACTIVITAT

En el següent enllaç trobaràs la formació que tenen disponible des de la institució Gaia Education. També pots navegar per tota la seva web, i descobrir totes les seves iniciatives, així com els valors d'aquesta institució educativa: https://www.programmes.gaiaeducation.uk/

EIXARCOLANT
Espècies silvestres comestibles i varietats agrícoles tradicionals

T'has preguntat alguna vegada per les llavors? Per la importància de cuidar i respectar el patrimoni que representen les llavors autòctones de cada regió, de cada zona, de cada comarca?

T'has parat a pensar en les plantes, herbes i vegetals que ens regalen el bosc, els camps i els marges dels camins, sense que nosaltres les plantem? Plantes que ens han estat alimentant durant segles i segles, i que ara estem començant a oblidar? 

Si t'agradaria recuperar el coneixement i cultura lligada a la terra, i una forma de viure i produir més respectuosa i  conscient, el col·lectiu Eixarcolant té molts recursos que t'ajudaran!

DADES DE L'ACTIVITAT

Per a conèixer el projecte Eixarcolant i totes les seves iniciatives, consulta el seu web: https://eixarcolant.cat/

NCL37344.JPG

CAVALLS EN LLIBERTAT
Projecte Nature Ecuestre Trulls, Berguedà
 

Caballos-4.jpg

Veure cavalls vivint en llibertat, és una experiència única i transformadora. Una oportunitat d'entendre, i d'entendre'ns. Una ocasió per aprofundir sobre el sentit de la paraula Llibertat.

A Trulls, existeix aquest projecte. Un projecte eqüestre que treballa per a que els cavalls visquin en llibertat i les relacions que s'estableixin entre ells i els humans, siguin basades en el respecte i la comprensió mútua.

Un projecte que us recomanem, i us convidem a viure.

DADES DE L'ACTIVITAT

Coneix tots els detalls del projecte eqüestre de Trulls, a la seva web: https://www.naturecuestre.cat/

mar-en-calma-y-el-cielo-azul_1122-646.jpg

"És molt millor encendre una espelma,

que maleir la foscor”
 

Proverbi xinés

Altres activitats 

En les diferents seccions de la web www.ainoasoler.org trobareu altres propostes que també us recomanem!

A l'apartat de poesia, de dansa, o de pintura, hi descobrireu idees d'altres activitats amb les que aprofundir la relació amb l'art i l'artista que tots duem dins.

Us convidem a explorar-ne els diferents continguts i deixar que sigui la vostra intuïció la que us dibuixi el vostre propi camí.

NCL30917_edited.jpg

Foto: Frederic Cabanas

bottom of page