IMG_20220612_095203.jpg

Literatura & Dansa

Ballant històries, llibres, contes i grans aventures

Pintura: Ainoa Soler

L'art sovint no té fronteres.

I camina més enllà dels mons coneguts.

Escrivint poesia allà on les lletres esperen ser abraçades.

Amb la proposta Literatura & Dansa, proposem un espai de trobada on la paraula escrita, la literatura i els contes, es converteixen en ponts d'unió amb la dansa, el moviment i l'expressió ballada.

T'imagines descobrir un llibre a través dels ulls i la mirada de la dansa? D'una coreografia? O d'un ball?

Benvingut a l'univers de Literatura & Dansa!

En aquest apartat, hi podràs llegir algunes de les propostes de llibres que funcionen molt bé per aquests tallers. Però hi ha molts altres llibres que ens poden fer de guies en aquesta aventura. Tant si tu tens la teva proposta de llibre, com si t'agradaria que et proposem altres títols, no dubtis en escriure'ns!

NCL36852_edited.jpg

Foto: Frederic Cabanas

Foto: Frederic Cabanas

web 11.jpg

Foto: MW Fotografia

TEMÀTIQUES

 

Obertes

Inclusives

Reflexives

Creatives

Integratives

Pacífiques

LITERATURA & DANSA

Taller recomanat especialment per a infants

A partir de la proposta d'Andana Editorial, FORMES (2019) i el seu àlbum il·lustrat, ens aproparem al món de la geometria. Investigarem les formes a la natura i als animals. I descobrirem com la dansa ens convida a viure les formes, amb el nostre propi cos.

IMG_20220612_134845.jpg
IMG_20220612_134937.jpg

LITERATURA & DANSA

Taller recomanat especialment per a infants

Viatjarem al costat d'una papallona i el seu constant procés de canvi i transformació. Desplegarem les ales i ens endinsarem en els colors de la primavera. Acompanyats pel llibre de l'editorial Usborne, THE BUTTERFLY (2011).

LITERATURA & DANSA

Taller recomanat especialment per a infants

La separació dels éssers estimats, de vegades ens pregunta, ens parla, ens escolta. Podríem fer una maleta que ens dugués al costat d'aquelles persones que ara sentim lluny de nosaltres i trobem a faltar? Amb la proposta GRANDAD'S ISLAND (2015) de l'editorial Simon and Schuster emprendrem un viatge vers la illa de l'avi. Una illa, on descobrir alguns dels camins que hi ha escrits al nostre cor.

IMG_20220612_134952.jpg
IMG_20220612_135009.jpg

LITERATURA & DANSA

Taller recomanat especialment per a infants

La Terra ens acull. I mentre vivim a la terra, convivim amb molts d'altres éssers. Descobrim el canvi de les estacions, de l'hivern a la primavera. Fins arribar a l'estiu i trobar-nos a la tardor.

Endinsant-nos en el viatge que ens proposa l'editorial italiana Gallucci Editore, amb el llibre TERRA, AMICA MIA (2020) preguntarem a la dansa de quines formes ens pot ajudar a crear, experimentar i coreografiar la riquesa d'aquesta amiga nostra, la Terra.

LITERATURA & DANSA

Taller recomanat especialment per a infants i joves

Quan vivim en abundància, sovint se'ns oblida el valor de les coses. Cal que vingui algú i ens ajudi a recordar-ho. Algú com els protagonistes del llibre THE CHRISTMAS PIG (2021), de l'editorial Hachette Childrens. Parlarem amb ells i entrarem en un diàleg en el que les emocions, el cos i el moviment jugaran a fer-se preguntes. Junts, caminarem cap al tresor que amaga el camí. El tresor i regal de valorar les coses, fins i tot en un món ple d'abundància.

IMG_20220612_135028_edited.jpg
IMG_20220612_135044.jpg

LITERATURA & DANSA

Taller recomanat especialment per a joves i adults

Els somnis, poden semblar tant llunyans, com les més altes muntanyes. Cimes que semblen tal volta insuperables, inassolibles. Moltes són les veus que corroboren aquesta creença al nostre voltant. No obstant això, hi ha quelcom, que pot obrir el camí. Amb l'obra d'Einar Turkowski LA MONTAÑA (2012), de l'editorial Libros del Zorro Rojo, farem un viatge ballat on escoltar l'esperit aventurer que ens parla des del fons del nostre cor, amb la veu de la nostra ànima.

DADES DE L'ACTIVITAT

  • Els tallers es poden dissenyar per als diferents públics (infants, adolescents, adults, gent gran, públic familiar...).

  • Els idiomes preferents per a impartir els tallers són català, castellà i anglès. Altres idiomes precisaran de traducció.

  • El taller es pot realitzar de forma puntual, o bé realitzar-lo de forma regular, a través d'una sèrie continuada de deu sessions.

  • Amb la possibilitat d'incorporar música en viu.

Més informació al correu: ainoasoler@yahoo.es

NCL27818.JPG
NC19051_edited.jpg

ON ES PODEN REALITZAR ELS TALLERS?

  • Tant en interiors com en espais exteriors. També es poden realitzar en contacte a l'aire lliure i en plena naturalesa.

  • En programacions culturals, educatives, artístiques i interdisciplinàries. Els tallers permeten un disseny personalitzat i específic per a cada ocasió.

  • En l'àmbit particular i familiar; en grups d'amics, i en l'àmbit social.