top of page
IMG_20220612_095203.jpg

Literatura & Dansa

Ballant històries, llibres, contes i grans aventures

Pintura: Ainoa Soler

L'art sovint no té fronteres.

I camina més enllà dels mons coneguts.

Escrivint poesia allà on les lletres esperen ser abraçades.

Amb la proposta Literatura & Dansa, proposem un espai de trobada on la paraula escrita, la literatura i els contes, es converteixen en ponts d'unió amb la dansa, el moviment i l'expressió ballada.

T'imagines descobrir un llibre a través dels ulls i la mirada de la dansa? D'una coreografia? O d'un ball?

Benvingut a l'univers de Literatura & Dansa!

En aquest apartat, hi podràs llegir algunes de les propostes de llibres que funcionen molt bé per aquests tallers. Però hi ha molts altres llibres que ens poden fer de guies en aquesta aventura. Tant si tu tens la teva proposta de llibre, com si t'agradaria que et proposem altres títols, no dubtis en escriure'ns!

NCL36852_edited.jpg

Foto: Frederic Cabanas

web 11.jpg

Foto: MW Fotografia

TEMÀTIQUES

 

Obertes

Inclusives

Reflexives

Creatives

Integratives

Pacífiques

Et proposem una trobada creativa entre la dansa i la literatura,

on descobrir com el nostre propi cos, pot llegir els llibres i, fins i tot,

convertir-se en un llibre obert! T'imagines que els llibres, ens puguin fer ballar,

despertar, i expressar, tot allò que duem dins nostre?

Et convidem a descobrir-ho plegats!

T'agraden els contes?

Llegir històries? Escoltar-les?

T'imagines...

poder ballar-les?

IMG_20220612_134845.jpg
IMG_20220612_134937.jpg

LITERATURA & DANSA

Taller recomanat especialment per a infants

A partir de la proposta d'Andana Editorial, FORMES (2019) i el seu àlbum il·lustrat, ens aproparem al món de la geometria. Investigarem les formes a la natura i als animals. I descobrirem com la dansa ens convida a viure les formes, amb el nostre propi cos.

LITERATURA & DANSA

Taller recomanat especialment per a infants

Viatjarem al costat d'una papallona i el seu constant procés de canvi i transformació. Desplegarem les ales i ens endinsarem en els colors de la primavera. Acompanyats pel llibre de l'editorial Usborne, THE BUTTERFLY (2011).

IMG_20220612_134952.jpg

LITERATURA & DANSA

Taller recomanat especialment per a infants i públic familiar

La separació dels éssers estimats, de vegades ens pregunta, ens parla, ens escolta. Podríem fer una maleta que ens dugués al costat d'aquelles persones que ara sentim lluny de nosaltres i trobem a faltar? Amb la proposta GRANDAD'S ISLAND (2015) de l'editorial Simon and Schuster emprendrem un viatge vers la illa de l'avi. Una illa, on descobrir alguns dels camins que hi ha escrits al nostre cor.

IMG_20220612_135009.jpg

LITERATURA & DANSA

Taller recomanat especialment per a infants i públic familiar

La Terra ens acull. I mentre vivim a la terra, convivim amb molts d'altres éssers. Descobrim el canvi de les estacions, de l'hivern a la primavera. Fins arribar a l'estiu i trobar-nos a la tardor.

Endinsant-nos en el viatge que ens proposa l'editorial italiana Gallucci Editore, amb el llibre TERRA, AMICA MIA (2020) preguntarem a la dansa de quines formes ens pot ajudar a crear, experimentar i coreografiar la riquesa d'aquesta amiga nostra, la Terra.

IMG_20220612_135028_edited.jpg

LITERATURA & DANSA

Taller recomanat especialment per a infants i joves

Quan vivim en abundància, sovint se'ns oblida el valor de les coses. Cal que vingui algú i ens ajudi a recordar-ho. Algú com els protagonistes del llibre THE CHRISTMAS PIG (2021), de l'editorial Hachette Childrens. Parlarem amb ells i entrarem en un diàleg en el que les emocions, el cos i el moviment jugaran a fer-se preguntes. Junts, caminarem cap al tresor que amaga el camí. El tresor i regal de valorar les coses, fins i tot en un món ple d'abundància.

IMG_20220612_135044.jpg

LITERATURA & DANSA

Taller recomanat especialment per a joves i adults

Els somnis, poden semblar tant llunyans, com les més altes muntanyes. Cimes que semblen tal volta insuperables, inassolibles. Moltes són les veus que corroboren aquesta creença al nostre voltant. No obstant això, hi ha quelcom, que pot obrir el camí. Amb l'obra d'Einar Turkowski LA MONTAÑA (2012), de l'editorial Libros del Zorro Rojo, farem un viatge ballat on escoltar l'esperit aventurer que ens parla des del fons del nostre cor, amb la veu de la nostra ànima.

IMG_20220721_092852_edited.jpg

LITERATURA & DANSA

Taller recomanat especialment per a públic familiar

La poesia, la pintura, la natura. Els animals.

Els seus misteris. El planeta terra i la seva bellesa, en l'estat més pur i salvatge. Una aventura plena de color, i fascinació per la vida que ens envolta. Aquest és el tret de sortida, per al camí que ens durà a descobrir plegats, la proposta VIDES SECRETES(2020), de la Gemma Capdevila, publicada a l'editorial Baobab.

Un apassionant viatge, ple de descobriments.

IMG_20220721_092908_edited.jpg

LITERATURA & DANSA

Taller recomanat especialment per a públic familiar

De vegades els contes ens ajuden a entendre millor el que ens passa per dins. Com els rius.

Que a cops, sense adonar-nos-en, ens ajuden amb el seu reflex. El seu generós i intuïtiu mirall. Amb la proposta de Tom Percival, EL RIU (2022), publicat en català a l'editorial Andana, ens aproparem a conèixer la màgia dels rius, l'aigua, i el seu estat de canvi constant.

EXPERIÈNCIES

M'AGRADARIA CONCERTAR UN TALLER!

DADES DE L'ACTIVITAT

  • Els tallers es poden dissenyar per als diferents públics (infants, adolescents, adults, gent gran, públic familiar...).

  • Els idiomes preferents per a impartir els tallers són català, castellà i anglès. Altres idiomes precisaran de traducció.

  • El taller es pot realitzar de forma puntual, o bé realitzar-lo de forma regular, a través d'una sèrie continuada de deu sessions.

  • Amb la possibilitat d'incorporar música en viu.

Més informació al correu:

ainoasoler@yahoo.es

NCL27818.JPG
NC19051_edited.jpg

ON ES PODEN REALITZAR ELS TALLERS?

  • Tant en interiors com en espais exteriors. També es poden realitzar en contacte a l'aire lliure i en plena naturalesa.

  • En programacions culturals, educatives, familiars, socials, artístiques i interdisciplinàries. Aquets tallers permeten un disseny personalitzat i específic per a cada ocasió.

  • En l'àmbit particular i familiar; en grups d'amics, i en l'àmbit social.

" Puc dir-te amb molta alegria que la mateixa impressió d'èxit i de bona recepció per part dels participants que vas tenir, també la va tenir la meva companya quan van entrar a fer les fotos, però és que a més a més molts dels pares que sortien de l'activitat així li van fer saber quan van passar pel taulell. Per tant, crec que podem estar més que satisfets"

Reflexió d'una Biblioteca, tardor del 2022

G

R

À

C

I

E

S

Si ja has participat en un dels nostres tallers, t'agrairem molt que ens facis arribar el teu comentari/feedback de la sessió.

Ho pots fer a través d'aquest enllaç, o bé amb un petit escrit amb les teves idees, sensacions, suggeriments, al correu ainoasoler@yahoo.es.

Moltes gràcies!

bottom of page