top of page
  • Foto del escritorAinoa Soler

Banc del Temps

Gener-juny 2024. Un intercanvi de temps, i molt més!El valor del temps


Al mes de gener d'enguany, vam engegar un projecte de col·laboració entre el Banc del Temps de Sant Cugat i el Casal i Associació de gent gran Santa Rosa.

Es tractava d'oferir sessions quinzenals d'art i creativitat, aprofitant que al novembre, vaig començar a ser sòcia de l'entitat. Els bancs del temps, existeixen a molts països, i són una iniciativa que promou un ús conscient, saludable, i solidari, del nostre temps.


A grans trets, es tracta de detectar quines necessitats existeixen al nostre entorn proper, que amb el nostre temps i capacitats, podem ajudar a cobrir. Així mateix, de reconèixer quines necessitats tenim al nostre dia a dia, que algú, amb el seu temps, ens podria ajudar a cobrir.


El primer cicle: gener-juny 2024


En aquest sentit, és un sistema que promou i incentiva relacions interpersonals solidàries, la creació de vincles entre les persones i la pràctica de la resiliència activa. Es tracta de reconèixer el valor del nostre temps, alhora, que valorem i apreciem el temps dels demés. En especial de les persones que formen part del nostre radi d'acció proper: actuem localment.


És amb aquests valors de fons, com va néixer la proposta d'oferir classes de dansa i pintura creativa, els divendres de forma quinzenal al Casal Santa Rosa. Perquè el Banc del Temps va aconseguir teixir encara més la idea, i oferir-nos un espai en que les relacions inter-generacionals, també tinguessin la seva cabuda, vinculant el projecte amb l'Associació de Gent Gran del Casal. Tot plegat, un exemple de com la cooperació i el recolzament entre entitats, persones i recursos, pot crear veritables sinergies.


Els fruits: la reflexió compartida


De tot plegat, n'ha sortit un curs de prop de deu sessions, i un final de trimestre d'allò més interessant!

Amb les pintures que han anat creant els alumnes al llarg d'aquests dos trimestres, tenim una sorpresa preparada, que es desvetllarà ben aviat!


Avui, però, el motiu d'aquest escrit, és reconèixer el cicle d'aquesta iniciativa, i iniciar-ne el procés de cloenda. Ha arribat el moment, de la recol·lecció dels fruits: la reflexió compartida.

El procés ha estat més que gratificant per part meva!

I agraeixo a totes les persones que sigui de forma puntual a una classe, o de forma regular al llarg de tot el curs, heu vingut a les sessions, i heu compartir amb totes i tots nosaltres, aquest espai de creixement humà i expressió artística.

Ha estat un plaer! I un intercanvi, més enllà del temps compartit!!!


Quan acabem les sessions al mes de juny, haurem de fer una valoració de l'activitat.

I decidir si es vol repetir un nou cicle al setembre.


Tens ganes de fer-nos arribar la teva opinió?


Escriu-nos un correu a ainoasoler@yahoo.es i explica'ns com ha estat la teva experiència.

I sobretot, fes-nos arribar la teva proposta de cara al setembre!


  • T'agradaria que seguim oferint les sessions de pintura i dansa creativa?

  • Per què? Quin valor creus que aporten a la comunitat?

  • A nivell logístic, amb quina regularitat penses que podries venir? Un cop cada quinze dies, un cop al mes o un cop al trimestre?

  • Coneixes altres entitats o persones, que estiguin interessades en replicar aquesta sinergia viscuda entre el Banc del Temps i el Casal Santa Rosa?

  • Què és el que més t'ha agradat de venir a les sessions?

  • Què t'endús amb tu, d'aquesta experiència viscuda?

  • T'agradaria fer-nos arribar algun suggeriment o nova proposta?


Amb les respostes que ens aneu fent arribar, i moltes ganes, escoltarem les vostres reflexions.

I durant l'estiu, valorarem quina és la millor manera, de seguir teixint plegades :-)


Que vingui d'avançada, una forta abraçada a totes les persones que heu format part d'aquesta primera temporada, i que la heu fet possible!

Gràcies!!!


AinoaAlgunes fotos dels intercanvis de pintura creativa

(gener-maig 2024)Fotos: Ainoa Soler

21 visualizaciones5 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

5 Comments


Ainoa Soler
Ainoa Soler
hace 6 días

No estic al cor, la ment ni l'esperit de les persones que van emprendre el viatge amb tu... som tots iguals però diferents .... Crec que tots neixem lliures i creatius, i la música, la dansa, el color, la pintura, les flors... són eines de creixement humans i espirituals entre altres.

Per tant per mi ha sigut un recordatori, una experiència, un tornar a trobar il·lusió per agafar uns pinzells, uns colors i deixar-se anar; el mateix que la dansa... moure i alliberar el cos, la ment... poder ser lliure sense lligams, tornar a la " nena interior " ...

Per part meva agrairé que el teu taller continuï endavant i poder continuar amb l'activitat.. 

Horaris, temps ...etc no és…

Like

Ainoa Soler
Ainoa Soler
hace 6 días

Hola Ainoa. 

M'agradaria que aquestes classes de dansa creativa les poguessis continuar al setembre. 

La periodicitat em va bé con ara (dues vegades al més) 

Gràcies per tot el treball que fas i dones amb tan bon rollo i  ens omples d'alegria.

Una forta abraçada

Like

Ainoa Soler
Ainoa Soler
hace 6 días

Muchas gracias por tus clases; la idea me pareció estupenda. Sólo pude asistir a las primeras, creo que unas 3 en total. El día quizá no era el más idóneo para mí. Quizá la gente (en general) esperaba algo más de técnica, los que somos totalmente novatos en lo de pintar. Por otra parte se trata de "pintura Creativa", pero es lo que alguna persona me hizo llegar.  El lugar está muy bien, quizá algo más de tiempo para poder dejar el trabajo más concluido. Tu colaboración y "ganas" son espléndidas. Yo creo que sí asistiría a algún taller el próximo curso, aunque personalmente me iría mejor los martes y jueves. 

Muchas gracias por todo lo que aportas al grupo.…

Like

Ainoa Soler
Ainoa Soler
hace 6 días

Meravellós barrejar gent de totes les edats. La mimosa era una invitació a submergir-nos en el propi món interior, tal com ens va dir l'Ainoa. Al final de la sessió, vam poder posar paraula a la pintura i això és una suma de llenguatges artístics que t'expandeix el punt de partida. Moltes moltísssssimes gràcies!!!

Like

Ainoa Soler
Ainoa Soler
hace 6 días

Valoro les experiències personals que hem compartit entre nosaltres... petites " confessions " trossets de vida, l'escolta plena, aturar el rellotge del temps per unes hores ... Què ha mancat? Potser el compromís per part de qui no ha vingut  ...jo m'he trobat molt lliure i amb ganes de fer   estar, treballar, escoltar, riure, ballar...etc. Per mi ha sigut un " regal creatiu" i a les meves neurones els hi anat molt bé "la neurociència " així ho diu , només cal fer-ho.

Gràcies pel teu temps.

Like
bottom of page